Annemiek Vlaming

Functie: Algemeen lid Raad van Bestuur
E-mail:
 annemiek@werkenaandetoekomst.nl

Ik ben Annemiek Vlaming, 23 jaar en afgestudeerd aan de opleiding Culturele Maatschappelijke Vorming.

Als kind kon ik heel slecht tegen onrecht, op verschillende gebieden. Met een moeder die erg actief was bij de wereldwinkel snapte ik niet dat niet iedereen op de wereld Fair Trade koffie dronk. Maar ook het feit dat sommige kinderen gepest werden en andere niet kon er bij mij niet in. En dan het feit dat mijn vader een windmolen wilde bouwen maar dit mocht niet van de gemeente omdat het de horizon zou vervuilen. Hier snapte ik als kind helemaal niets van.

Op mijn 17de besloot ik om CMV te gaan studeren, mijn idee was toen dat als ik die studie had afgerond ik klaar was om de wereld te verbeteren. Dit was het doel waar ik naar toe leerde. Ik heb tijdens mijn studie verschillende ideeën gehad over hoe ik dan precies die wereld zou gaan verbeteren. Een tijdje dacht ik dat het bouwen van een weeshuis in Afrika dé oplossing was, het jaar daarna wilde ik naar de sloppenwijken in Brazilië om daar een buurtproject op te zetten. Inmiddels heb ik over het verbeteren van de wereld een ander idee en denk ik dat ik hiervoor niet perse naar het buitenland hoef.

Toen ik vorig jaar afgestudeerd was merkte ik dat ik heel veel ideeën had en heel veel energie om hier wat mee te doen. Maar ik had geen plek en miste de mensen om hiermee aan de slag te gaan, erg jammer! Ook het solliciteren trok mij niet aan omdat er geen vacatures leken te bestaan voor de baan die ik zocht. Ik besloot voor mezelf te beginnen zodat ik me kon bezig houden met verschillende projecten. Toen ik tijdens de wedstrijd Your Bricks Solveig leerde kennen was ik meteen enthousiast. Zij had het idee voor WADT.

Ik merkte namelijk dat ik niet de enige was die moeite had om aan de slag te komen na m’n studie. Ik wil met WADT afgestudeerden de plek bieden om projecten te organiseren die zij leuk, belangrijk of leerzaam vinden. Omdat ik het zonde vind dat al die afgestudeerden met energie en kennis thuis komen te zitten.

Meer informatie over mij op mijn LinkedIn profiel.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.