Gezocht: Voorzitter

Wil jij ervaring opdoen als voorzitter van een jonge stichting? Vind jij het leuk om na te denken over hoe een maatschappelijke organisatie zich verder kan ontwikkelen en dit uit te werken tot beleid? Houd jij van aanpakken en kan je goed samenwerken? Dan is  WADT iets voor jou! 

Over Stichting Werken Aan De Toekomst

Bij WADT staat maatschappelijke bloei voorop. We vormen een platform voor de innovatieve Utrechter – die ons stadsie leefbaarder, duurzamer, gelukkiger en socialer wil maken. WADT is de organisatie die deze Utrechter met een maatschappelijke wens verder helpt. Dit doen we door deze doelgroep te begeleiden en te faciliteren terwijl zij een idee verder brengen tot een project met impact.

In 2018 zijn we van start gegaan met een strategisch traject, waarin we de huidige positie van WADT in het vrijwilligerslandschap analyseren, evalueren en uiteindelijk stevig verankeren. Daarom zoeken wij een voorzitter met een kritische blik, die ook wil meewerken aan dit traject.

Over de functie
Als voorzitter heb jij de leiding over het bestuur én ben jij het visitekaartje van de stichting. De taken  van de voorzitter zijn erg divers. Zo kan je de ene week een maatschappelijk evenement bezoeken, terwijl je de andere week bezig bent met het voeren van sollicitatiegesprekken met toekomstige bestuursleden. Verder behoort het voorbereiden van de vergaderingen tot jouw takenpakket.

Met andere woorden: als voorzitter werk je aan de toekomst van WADT. Het is daarom belangrijk dat je de organisatie goed wilt leren kennen en gemotiveerd bent om deze te laten groeien. Daarnaast begeleid je samen met de andere bestuursleden de projectleden in het succesvol opzetten van hun projecten.

Wij vragen:
– flexibele beschikbaarheid van 6-10 uur per week zowel binnen als buiten kantooruren;
– competenties om ideeën uit te werken tot beleid;
– de intentie om minimaal één jaar te blijven;
– en uiteraard… enthousiasme, inzet en betrokkenheid!

Wij bieden:
– werkervaring voor op je cv;
– de kans om strategisch vorm te geven aan een jonge en dynamische stichting en deze te leiden;
– workshops gericht op jouw (toekomstige) carrière;
– een professionele profielfoto;
– uitdagend en afwisselend werk in een enthousiast en gezellig team!

Voel jij wel wat voor deze (vrijwillige) functie? Dan drinken we graag snel een kop koffie met je! Stuur je CV en een korte motivatie naar info@werkenaandetoekomst.nl. Heb je een vraag over de functie? Ook dan kun je een e-mail sturen

We stellen acquisitie naar aanleiding van deze vacature niet op prijs.