Happy new job: Tyas vertelt

Tyas Bank (29) startte recent aan zijn nieuwe baan bij de Gemeente Tilburg. Daarvoor werkte hij aan het project Durf te praten. In deze blog deelt hij graag zijn ervaringen met ons!

“Ik ben in februari 2017 begonnen met het project Durf te Praten. In die tijd was ik werkzoekende en ook nog bezig met afstuderen. Het maken van een scriptie viel mij zwaar, ik miste een connectie met de praktijk. Mijn energie ging compleet naar de banenjacht en het afstuderen. Ik kwam hierdoor in een dip terecht. Durf te praten leverde weer energie en bracht mij veel ervaring in het projectmatig werken voor een maatschappelijke zaak. Dit sprak mij erg aan, nu weet ik hoe je met een team een project opzet en fondsen werft.

Mijn deelname aan Durf te Praten bewijst bij de jacht op banen dat ik niet stil wil zitten. Het zorgde er ook voor dat ik mij weer wat beter voelde over mijzelf. Toen mijn diploma eenmaal binnen was had ik de keuze tussen drie contracten! Dat was na het solliciteren vanuit een bijstandspositie heel erg fijn. Het project is wel moeilijker te combineren met full-time werk, maar gelukkig werk je in een team goed samen.”

Foto: Tyas in actie voor Durf te praten