Je LinkedIn-profiel verbeteren in 7 stappen

Of je student bent of werkt, iedereen gebruikt LinkedIn! Reken er maar op dat organisaties en recruiters jouw profiel zullen bekijken, wanneer je solliciteert voor een stage of baan. Je LinkedIn-profiel is daarom jouw visitekaartje en hét middel om jezelf te onderscheiden van andere kandidaten. In deze blog presenteren wij zeven tips, die jouw LinkedIn-profiel doen opvallen.

 1. Profielfoto
  Het klinkt logisch, maar een professionele profielfoto is essentieel op jouw profiel. Op LinkedIn staan echter nog regelmatig vakantiekiekjes als profielfoto. Doe dat niet! Kies een mooie foto van jezelf waar je goed opstaat of laat bij een fotograaf een aantal foto’s maken.
 2. Persoonlijke headline
  Ook dit kun je aanpassen. LinkedIn gebruikt standaard je huidige functie, maar het is aantrekkelijker om deze headline te personaliseren. Bijvoorbeeld: enthousiaste communicatiemedewerker of gepassioneerde bedrijfseconoom.
 3. URL wijzigen
  De kans is groot dat de link van jouw profiel een rare combinatie is van letters en cijfers. Dit kun je aanpassen! Klik op het tandwiel-icoon op jouw ‘homepage’, en vervolgens kun je aan de rechterkant van deze pagina de URL wijzigen.
 4. Samenvatting
  Het is belangrijk om een korte samenvatting over jezelf te geven. Wat zijn jouw drijfveren, in wat voor soort organisatie wil je werken en in welke richting zoek je een baan? Zo maak je direct duidelijk waar je voor staat en wat je hoopt te bereiken.
 5. Onderschrijvingen
  Je kunt op LinkedIn vaardigheden noemen die jij bij jezelf vindt passen of waar je goed in bent. Vraag studiegenoten, familie en vrienden om jou hierin te onderschrijven. Onderschrijvingen doen jouw profiel namelijk opvallen!
 6. Aanbevelingen
  Ook kun je bedrijven waar je hebt gewerkt of stage hebt gelopen, vragen om een aanbeveling over jou te schrijven. Vraag hen om vooral op te schrijven wat jouw sterke punten zijn, hoe jij bent in de omgang en wat voor werkzaamheden jij hebt gedaan.
 7. Vrijwilligerswerk
  Vrijwilligerswerk is een fantastische manier om jezelf te ontwikkelen. Meld dit dus ook op je profiel! Als vrijwilliger doe je namelijk iets voor de samenleving, en dit laat zien wat jij belangrijk vindt en wat voor persoon jij bent.

Heb jij nog tips die niet in deze blog staan? Reageer dan op dit bericht op onze Facebook-pagina!

Terug naar overzicht blogs