Lang Leve Kunst – Kunst & Dementie

Stichting Lang Leve Kunst heeft als doel cultuurparticipatie onder ouderen in Nederland te bevorderen. Hiervoor zijn in regio Utrecht twee kwartiermakers aangesteld, die de bijzondere opdracht hebben om kunst- en cultuurparticipatie onder mensen met dementie te bevorderen. Dat gebeurt door middel van het ontwikkelen van een netwerk voor kunstenaars en cultuurmakers, dat netwerk noemen we KunstKonnekt.

31 maart 2016 lanceren we dit collectief, in de aanwezigheid van zorginstellingen en partijen die gebruik zouden willen maken van dit cursusaanbod. Zo brengen we partijen bij elkaar die op duurzame wijze het kunst- en cultuuraanbod voor mensen met dementie kunnen ontwikkelen en uitvoeren.

Doel van het project Lang Leve Kunst – lancering KunstKonnekt
De vindbaarheid van kunst- en cultuurmakers voor mensen met dementie verhogen door het starten van een collectief. De verbinding maken tussen (zorg)partijen rondom mensen met dementie en kunstenaars en cultuurmakers, door middel van de lancering van het KunstKonnekt collectief in de middag van 31 maart.

Stichting Werken Aan De Toekomst
Vanuit stichting WADT wordt een vrijwilliger ingezet, die het kunstenaarsnetwerk opstart, de KunstKonnekt middag organiseert en daarvoor o.a. fondsen werft.

Projectmedewerkers
Ingrid Raaijmakers, Msc, vrijwilliger
Margreet Westbroek, vrijwilliger
Annelies Kastein, Cultuurinzicht
Martine Bush, Van Praag Instituut

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.