Marianne Noordijk

Opleiding: Biologie (gedragsbiologie; ecologie; klimaatverandering)

Skills: Wetenschappelijk onderzoek (literatuuronderzoek, wetenschappelijk schrijven, veldonderzoek; data analyse); internationale projecten (onderzoek van bavianen in Kenia; Thais olifantenkamp; bescherming van zeeschildpadden in Costa Rica); les geven (Engels, Nederlands en pianoles).

Droombaan: Als onderzoeker of als adviseur bij een bedrijf waarbij ik echt invloed kan hebben op het tegengaan van de negatieve effecten van de klimaatverandering, en waarbij ik hopelijk de natuur zoveel mogelijk kan beschermen, het liefst in combinatie met het helpen ontwikkelen van ‘arme communities’ in het buitenland.

Wie ben ik: Ik ben een idealistisch persoon, en hoop dat ik de idealen die ik hierboven heb beschreven ooit zal kunnen nakomen. Ik ben positief, enthousiast en ambitieus ingesteld en gebruik deze eigenschappen zoveel mogelijk om dingen te ondernemen.
Hoe ik werk: ik ben gedisciplineerd, en werk zowel goed in een team als zelfstandig. Ook ben ik leergierig en uitdagingsgericht ingesteld. Ik vind het fijn om dingen goed te plannen, maar kan mij ook flexibel opstellen in chaotische omstandigheden.

Marianne over haar periode bij WADT:
“Voor het project Places to Bee heb ik workshops georganiseerd voor allerlei groepen mensen, waarbij bijenhotels werden gebouwd en waarbij ik voorlichting gaf over het leven van wilde bijen, ‘bijvriendelijke’ bloemen, waarom het zo belangrijk is om wilde bijen te beschermen en hoe je gemakkelijk de wilde bij een handje kan helpen.

Tijdens de projectontwikkeling heb ik geleerd hoe belangrijk het is om van tevoren duidelijk af te bakenen wat je gaat doen, waarom (één van de redenen moet altijd zijn dat je het leuk vindt), wat je ervan wil leren, wat je ermee wil bereiken en welke personen je wil betrekken. Ik heb geleerd om deze visie vervolgens om te zetten in een concreet projectplan, en van hieruit een project te ontwikkelen en te managen.

Mede dankzij Places to Bee heb ik een duidelijker beeld naar wat voor baan ik op zoek ben. Ecologische adviesbureau’s, natuur- en milieueducatie en onderzoek naar klimaatverandering en verduurzaming van de maatschappij spreken mij zeer aan. Ik ben dan ook op zoek naar nieuwe ervaringen (betaald of vrijwillig) in deze richtingen”.

Linked-In: profiel

Terug naar overzicht team

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.