New Voice

“Een positieve impact maken in de wereld begint met  persoonlijke verhalen. Ze dienen als gids voor een beter leven voor jezelf en voor anderen.
Eddie Ahmad, 32 jaar – Journalist en sociaal ondernemer.

Vanwege mijn moeilijke persoonlijke omstandigheden, ben ik in 2017 vanuit Jordanië naar Nederland gekomen. Hier ben ik begonnen met niets. Momenteel ben ik woonachtig  en  werkzaam in Utrecht.  Ik ben afgestudeerd in de media en journalistiek.  Ik heb ervaring opgebouwd bij de wereld van televisie, radio en krant in het Midden-Oosten.  Ik heb de kans gekregen om samen te werken en mijn input te geven bij zowel lokale en internationale organisaties,  voornamelijk rondom  gemeenschapsontwikkeling, zoals gemeenschapsprojecten, cultuur/ content creatie van social media. Mijn meest recente werkzaamheden waren als correspondent voor BBC Arabic.

Momenteel werk ik aan mijn sociaal project genaamd “New Voice”, een platform voor verhalen van nieuwkomers en expats, met als doel om buurtbewoners te inspireren. Daarnaast zet ik mij in als wijkambassadeur in Overvecht.