Student met Impact

Utrechtse studenten zijn veelal actief en grijpen de mogelijkheden aan om naast hun studie te werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. Het werken aan een uitgebreid CV is daarbij van groot belang. Aan vrijwilligerswerk wordt echter naar onze mening nog niet vaak genoeg gedacht. Vorige jaar hebben twee studenten van WADT kwalitatief onderzoek uitgevoerd naar vrijwilligerswerk onder studenten. In samenwerking met Vrijwilligerscentrale Utrecht zijn ze op zoek gegaan naar manieren om studenten te motiveren om zich vaker in te zetten als vrijwilliger.

Uit het onderzoek is gebleken dat studenten die actief zijn bij een studie- of studentenvereniging veelal openstaan voor vrijwilligerswerk. Het is echter wel van belang is dat deze vrijwillige activiteiten vrijblijvend en laagdrempelig blijven. Denk hierbij aan eenmalige activiteiten die een dagdeel duren. Het is namelijk belangrijk dat het ook voor de studenten zelf een leuke en leerzame ervaring is.

Wij van WADT willen studenten graag kennis laten maken met de veelzijdigheid van vrijwilligerswerk. Met de kennis van het onderzoek zijn wij momenteel bezig om samenwerkingen te realiseren met verschillende verenigingen. We hebben al enkele enthousiaste reacties binnen en wij hopen in de nabije toekomst de eerste activiteiten te organiseren in samenwerking met verschillende organisaties in Utrecht.

 

Wil je meer weten over dit project of heb je verdere vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op via externebetrekkingen@werkenaandetoekomst.nl