Solveig de Sonnaville

Ik ben Solveig [ Soelwij 😉 ] de Sonnaville en samen met Annemiek Vlaming heb ik WADT in 2013 opgezet. We wilden een plek creëren waar afgestudeerden de tijd tussen hun studie en droombaan konden benutten door een maatschappelijk project op te zetten. Zo konden zij relevante werkervaring opdoen, zichzelf blijven ontwikkelen, hun netwerk uitbreiden en tegelijkertijd bijdragen aan iets dat zij belangrijk vonden. Tijdens de vier jaar dat ik bij WADT actief was, heb ik gemerkt dat het enorm leuk en inspirerend kan zijn om zelf een project te bedenken en te realiseren. En hoewel het af en toe ook echt een uitdaging was, kijk ik met veel voldoening en trots terug op een mooie tijd.

In 2016 nam ik tijdelijk afscheid van WADT om mijn studie humanistiek af te ronden. Mijn scriptie schreef ik over welbevinden, een onderwerp dat ik ontzettend interessant vind. Wat is de betekenis van geluk en zingeving en welke processen liggen hieronder? De uitkomsten van dit onderzoek hebben de waarde van het uitvoeren van een WADT-project nog meer ondersteund. Voor het ervaren van geluk en zin in je leven, bleek het namelijk essentieel om een leven te leiden dat past bij wat je belangrijk vindt.

Naast het schrijven aan mijn scriptie heb ik gewerkt als docent levensbeschouwing op een middelbare school in Utrecht. En sinds oktober 2019 ben ik geestelijk verzorger op verschillende woonzorglocaties in Rotterdam. Hier werk ik met ouderen met somatische en/of psychiatrische aandoeningen en met jongeren met niet aangeboren hersenletsel.

Na een paar jaar met andere dingen bezig te zijn geweest heb ik met veel plezier zitting genomen in de Raad van Toezicht van WADT. Zo kan ik naast mijn andere werkzaamheden in verbinding te blijven met deze mooie organisatie.

 

Terug naar overzicht team