Solveig de Sonnaville

Ik ben Solveig de Sonnaville, 25 jaar oud en ik zet me sinds april 2013 enthousiast in voor WADT.

Als kleine tomboy groeide ik op in Apeldoorn. Ik was nieuwsgierig, avontuurlijk en betrokken met de wereld om me heen. Of nouja, vooral met dieren, “want mensen kunnen voor zichzelf opkomen”. Ik zette met twee van mijn klasgenoten een actieve dierenclub op en speelde uren lang liedjes op mijn trompet om geld op te halen voor goede doelen zoals Das en Boom.

Mijn middelbare schooltijd ben ik met de nodige grappen doorgekomen. Ik was een typische bèta student. Ik hield van wis- en natuurkunde en had een hekel aan geschiedenis; het doorgronden van een logische theorie vond ik leuker dan feitjes uit mijn hoofd leren.

Ik ging na mijn middelbare school dan ook Industrieel Ontwerpen studeren in Enschede. Na twee jaar kwam ik erachter dat dit toch niet de studie voor mij was. Ik haalde mijn punten wel, maar er miste iets. Ik was me steeds meer gaan interesseren in wat mensen drijft en wat hen gelukkig maakt, en het gaf me voldoening om hier mee bezig te zijn. Daarom begon ik in 2010 aan de Bachelor Humanistiek, de studie van de mens. Bij deze studie wordt er vanuit verschillende diciplines (zoals de filosofie, ethiek, psychologie en religiewetenschappen) gekeken naar menselijke zingeving en humanisering van de samenleving. Ik ben nog steeds enthousiast over deze studie, daarom ben ik in 2013 gestart met de Master Humanistiek in Utrecht.

Ik ben begonnen met het opzetten van WADT omdat ik het een verspilling van tijd en talent vind als afgestudeerden niet aan het werk komen. Er mag door de crisis dan wel minder geld te besteden zijn, maar zij bezitten de potentie om projecten op te zetten die de wereld beter en leuker maken. Wat ik zo mooi vind aan dit concept is dat het gestoeld is op een idee van wederkerigheid; afgestudeerden vergroten hun eigen werkkansen door wat te doen voor anderen. WADT is voor mij een kans om de wereld een beetje mooier te maken en me tegelijkertijd te ontwikkelen in het sociaal ondernemerschap. 

Linkedin: profiel

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.