Een succesvol project: Eet mee! Student

Via WADT hebben wij, vanaf juli 2016, gewerkt aan het project ‘Eet mee! Student’. Vanuit dit project worden etentjes georganiseerd voor internationale studenten bij Nederlandse studentenhuizen. Stichting Eet mee! had geluiden gehoord dat het voor internationale studenten lastig was om in contact te komen met Nederlandse studenten. Daar wilden we met dit project iets aan doen!

Om de doelgroepen in beeld te brengen en meer inzicht te krijgen in de wederzijdse behoeften, hebben we een onderzoek uitgevoerd onder zowel internationale als Nederlandse studenten. Op basis van dit onderzoek hebben we ons project vormgegeven. Er bleek voldoende draagvlak te zijn voor het initiatief van het project ‘Eet mee! Student’. Inmiddels draait het project goed en worden er maandelijks etentjes georganiseerd. Wat ons betreft zijn etentjes een leuke en laagdrempelige manier om andere studenten te ontmoeten en van elkaars verschillende culturen te leren. Dat is ook wat we na afloop vaak van deelnemers terug krijgen.

De subsidie die we via WADT hebben ontvangen, wordt gebruikt voor de ontwikkeling van de matchapplicatie,waarmee we studenten aan huizen koppelen, en promotiemateriaal, om zo ons bereik te kunnen vergroten. Stichting Eet mee! heeft enthousiaste vrijwilligers gevonden, waaraan wij inmiddels het stokje van ons project hebben overgedragen.

Ben je nog student en lijkt het je wat om zelf (met je huisgenoten) een keer mee te doen? Of wil je gewoon meer weten over het project? Neem dan even een kijkje op onze website: http://www.eetmee.nl/eet-mee- student.

Hanna Klop, Rosalie Geluk en Marianne Lier