Over WADT

aanmelden intake project workshop medewerker aanmelden workshops brainstorm borrel uitschrijven organiseren workshop

Bij stichting Werken aan de Toekomst richten we ons op maatschappelijke bloei. We vormen een platform voor de innovatieve Utrechter – die ons stadsie leefbaarder, duurzamer, gelukkiger en socialer wil maken. 

Werken Aan De Toekomst (WADT) is de organisatie die Utrechters met een maatschappelijke wens verder helpt. Dit doe je niet alleen, want bij WADT helpen wij jou door te adviseren, faciliteren en te begeleiden terwijl jij een project opricht en uitvoert. We helpen je een goed idee verder te brengen tot een project met impact. Dit doen we sinds 2013 met succes en dat blijven we doen.

WADT is een jonge stichting met jonge, gedreven bestuursleden. We focussen ons daarom op Utrechters in de leeftijd van 18 tot 35 jaar. Wij bieden onze projectleden de vrijheid om een creatieve invulling te geven aan ons stadsie en meer jonge mensen aan te moedigen hetzelfde te doen. Samen met onze projectleden en coaches vormen we een talentvolle club, vol enthousiasme en diversiteit. 

Eigenaarschap over jouw project
Bij WADT krijg je eigenaarschap over jouw project. Een project ontstaat bij jouw idee, dat jij vormgeeft, ontwikkelt en uitvoert. Of beter gezegd, jij en jouw projectgroep. Want werken aan de toekomst doe je nooit alleen.

WADT ondersteunt waar nodig. Bijvoorbeeld als je moeite hebt om je idee concreet te maken. Of wanneer je een subsidieaanvraag indient of een communicatieboodschap wilt vormgeven. Ook kunnen we je verbinden aan partijen in ons netwerk of je de juiste tools bieden om een onderzoek uit te voeren. Kortom, we staan voor je klaar. Maar het project blijft van jou.

Dit maakt een maatschappelijk project bij WADT een uitdagend traject. Je brengt studiekennis of werkervaring in de praktijk en doet veel nieuwe kennis op, in een relatief korte tijd. Je leert onderzoeken, organiseren, communiceren én samenwerken in een hecht team. Daarom werk je bij WADT niet alleen aan een mooie samenleving, maar ook aan jezelf.

Workshops en netwerken
Daarnaast heeft WADT een uitgebreid netwerk. Samen met hen organiseren wij regelmatig uiteenlopende activiteiten of workshops op persoonlijk en professioneel gebied, over thema’s waar jij behoefte aan hebt. Klinkt goed toch? WADT de plek om jouw netwerk uit te breiden. Met mensen van jouw projectteam, maar ook daarbuiten: tijdens je project bij WADT creëren we ontmoetingen tussen de verschillende projectteams en de partners van WADT. Waardevol voor nu, én voor later.

Dit jaar
Dit jaar staat in het teken van reflectie en vooruitgang. Hoe zetten we Werken Aan De Toekomst nog beter op de kaart? En hoe verankeren we onze maatschappelijke impact in dit nieuwe tijdperk vol corona-gerelateerde veiligheidsmaatregelen? Onze reflectie hebben we verwerkt in onze beleidsplannen.

Bij Werken Aan De Toekomst hechten wij veel belang aan jouw privacy. Wil je weten wat wij met jouw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.


Inschrijfformulier projecten

Zelf een project starten? Vul dan dit formulier in!