Mijn zoektocht naar een droombaan: Dewy vertelt

In november van 2017 was het voor Dewy Atteveld zover: ze startte aan haar eerste baan. En niet zomaar een: ze is junior consultant bij Koelewijn & Partners. Daarvoor was Dewy voorzitter van het bestuur bij Werken Aan De Toekomt. In deze blog blikt ze terug op het afgelopen jaar.

“Toen ik mijn master Entrepeneurship afrondde was mijn toekomst zo helder als kristal. Ik wilde een traineeship volgen, omdat ik van iedereen hoorde hoe leerzaam zo’n traject is. Maar toen ik daadwerkelijk mijn diploma had, knaagde er iets aan me: ik had moeite met het afscheid van het ‘studententijdperk’. Ook wilde ik graag nog meer ervaring opdoen. Toen kwam Werken Aan De Toekomst op mijn pad: na een goed gesprek mocht ik het voorzitterschap op mij nemen. Dit heb ik een jaar gedaan. En wat heb ik veel geleerd! Ik heb me ontwikkeld in het hebben van verantwoordelijkheid, teambuilding en maatschappelijk ondernemen in het MKB.

Ondertussen solliciteerde ik op uiteenlopende traineeships, maar ergens voelde ik twijfel. Wilde ik wel echt bij een corporate werken? Nu ben ik werkzaam als junior/trainee-consultant bij Koelewijn & Partners. Hier zit ik echt op mijn plek. Ik krijg veel vrijheid, heb een hecht team en maak kennis met allerlei soorten bedrijven. En Werken Aan De Toekomst? Dat kon ik niet helemaal achter me laten. Daarom ben ik nu lid van de Raad van Toezicht.

Ik wil aan iedereen graag het volgende meegeven: Als je de kans hebt, doe dan vrijwilligerswerk! Zo kom je erachter wat nou echt jouw droombaan is.”