Riesa’s bestuurservaring

Voormalig voorzitter Riesa vertelt over haar ervaring bij WADT.

“Mijn bestuursjaar bij WADT beschouw ik als een ongelooflijk leerzame ervaring. Het draagt niet alleen bij aan mijn professionele en persoonlijke ontwikkeling, maar is ook een manier voor mij om mijn steentje bij te dragen aan een betere maatschappij.” – Riesa van Doorn, voormalig voorzitter bij WADT

Riesa van Doorn

Sinds september 2017 ben ik voorzitter geweest bij WADT en tot op heden geeft het inzetten voor WADT mij veel energie! Allereerst, omdat wij als bestuur alle vrijheid hebben om de stichting te runnen zoals wij willen en de flexibiliteit hebben om veranderingen teweeg te brengen! De bestuursvergaderingen, waarbij we vaak gezellig met elkaar eten, zijn als het ware een uitlaatklep voor creatieve ideeën. Het komt vaker voor dat wij in een kort tijdsbestek te veel willen, dan te weinig. Enthousiasme werkt motiverend, maar plannen moeten natuurlijk ook haalbaar zijn. Daarom worden onze grootse dromen die gericht zijn op de groei van WADT en die elk jaar in het beleidsplan worden opgenomen, van advies voorzien door de Raad van Toezicht (RvT). Dat vind ik erg fijn!

Naast de beleidsvrijheid, heb ik bij WADT de vrijheid om mijn functie zelfstandig in te richten. Zo kan ik zelf nieuwe taken creëren die mij uitdagend lijken en beslissen welke verschillende taken ik op mij wil nemen (zoals pitchen tijdens een maatschappelijk evenement). Koffie drinken met andere maatschappelijke organisaties vind ik ook een leuk onderdeel van mijn functie. Het is niet alleen interessant om te horen waar andere organisaties mee bezig zijn, maar deze afspraken leveren ook samenwerkingsverbanden op die relevant zijn voor onze verschillende projecten. Op die manier kunnen wij gezamelijk naar een maatschappelijke impact streven.

Ik heb het dus erg naar mijn zin gehad bij WADT. Helaas heb ik door mijn master niet veel tijd meer, maar ben nog altijd betrokken met de mensen die WADT nu runnen. Ik raad het dan ook iedereen aan om een bestuursjaar bij WADT te doen!