Geschiedenis

Om uit te leggen waar Werken Aan De Toekomst (ook wel: WADT) voor staat, moeten we terug de tijd in. Om precies te zijn, terug naar 24 december 2013. De handtekening in het notariskantoor in Utrecht markeert de oprichting van WADT, met Solveig de Sonnaville en Annemiek Vlaming als oprichters.

Solveig en Annemiek richtten WADT op vanuit een sterke drive om jongeren te helpen. Een specifieke groep jongeren, namelijk afgestudeerden die moeizaam een baan konden vinden. Voor wie de stap tussen studeren en een eerste baan nog te groot was. Voor wie een plek nodig was, met ruimte voor ontwikkeling en zelfontplooiing – tijdens het solliciteren voor die ene droombaan. Werken Aan De Toekomst werd deze plek: afgestudeerden konden er maatschappelijke project opstarten. En zo de (werk)ervaring opdoen waar zij behoefte aan hadden. En waar een toekomstige werkgever op zoek naar was. Tegelijkertijd bouwden ze met WADT aan een rooskleurige toekomst. Dit deden we in meer dan twintig maatschappelijke projecten – bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid, integratie en ouderenzorg. En daar zijn we trots op.

Wellicht is het je opgevallen dat we in de verleden tijd schreven. Betekent dit het einde van WADT? Verre van! Maar om te kunnen werken aan de toekomst, is het belangrijk dat we werken aan onze eigen stichting. Het doel van WADT blijkt – vijf jaar later – minder relevant. Afgestudeerden komen gemakkelijker aan een baan. En doen tijdens hun studie al veel ervaring op – in de vorm van commissies, besturen en vrijwilligerswerk. Kortom, onze doelgroep verandert. Van een groep die zoekt naar een platform voor ontwikkeling, naar een groep die de maatschappij vooropzet – en de persoonlijke ontwikkeling en werkervaring een goede bijvangst vindt. Voor WADT is het daarom tijd voor een nieuwe koers – waarin we  op deze ontwikkeling inspelen.

Wil je meer weten over onze nieuwe koers? Lees dan snel verder!